Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut; Ministerie van Infrastructuur en Milieu

 
GLOBE educatieprojecten


Nieuws
22-04-2015 – GLOBE Earth Day op KNMI
GLOBE en het KNMI organiseren op Earth Day (22 april) een trainingsdag voor docenten van het middelbaar onderwijs. Docenten worden getraind door wetenschappers zodat zij direct een of meer onderzoeksprojecten in de klas kunnen inzetten. De projecten gaan allemaal over 'citizen science': samenwerken met de wetenschap aan meer kennis over natuur en milieu.
Meer informatie, het programma, en aanmelding

17-10-2014 – Einde GLOBE Aerosolen najaarsmeetcampagne
Vandaag is de laatste meetdag van de GLOBE Aerosolen najaarsmeetcampagne. Wat zagen jullie? Heb je mooie of opvallende waarnemingen en wil je ze delen of er meer over weten? Laat het ons weten! Een terugblik op de meetcampagne verschijnt spoedig op de meetresultaten pagina.

01-09-2014 – Nieuw schooljaar en GLOBE Aerosolen najaarsmeetcampagne
Vanaf vandaag zijn alle scholen in Nederland weer van start. Een nieuw schooljaar betekent ook een nieuwe meetcampagne voor GLOBE Aerosolen. De najaarsmeetcampagne loopt door heel Europa en start op maandag 15 september, eindigt op vrijdag 17 oktober.
Een mooi school- en GLOBEjaar gewenst!


Meer nieuws...


GLOBE Nederland en het KNMI
GLOBE is een wereldwijd educatieprogramma dat scholieren actief betrekt bij klimaatwetenschappelijk onderzoek. Binnen GLOBE Nederland is dit programma verankerd in het Nederlandse basis- en middelbare school onderwijs in speciaal daarvoor ontwikkelde lesmodulen. Hiertoe werken KNMI, Wageningen Universiteit, Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), Netherlands Space Office (NSO), Science Center NEMO en GLOBE Nederland samen met docenten en onderwijsontwikkelaars.
Het KNMI draagt zorg voor de lesmodulen:

  • GLOBE Weer en Klimaat
  • GLOBE Aerosolen

Voor algemene informatie over GLOBE Nederland of aanmelden, kijk op de website van GLOBE Nederland.